Vrijwilligers

Ons vrijwilligersteam bestaat uit een enthousiaste groep mensen die allemaal graag iets voor een ander willen doen. Leeftijd, ervaring, opleidingsniveau en andere zaken zijn niet belangrijk om vrijwilliger te worden. Juist de diversiteit op al deze vlakken maakt Dorpsondersteuning Zuid zo succesvol. Met zo’n breed veld vol vrijwilligers kan de dorpsondersteuner bij iedere hulpvraag heel gericht op zoek naar de vrijwilliger die hierbij het beste aansluit Eigenlijk zijn alle dorpsbewoners vrijwilligers in spé.

Hoe word je vrijwilliger?

Iedereen die graag eens een ander helpt is welkom als vrijwilliger bij Dorpsondersteuning Zuid. We bieden je de mogelijkheid om jouw passies en talenten op een dusdanige manier in te zetten dat je anderen ermee kunt helpen! Hoe leuk is dat? 

Direct aanmelden

Als je je aanmeldt als vrijwilliger neemt de dorpsondersteuner contact met je op om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek.

Wat doen onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers helpen bij het oplossen van praktische, technische, administratieve of sociale hulpvragen van de dorpsbewoners. De dorpsondersteuner koppelt vrijwilligers aan hulpvragen. Hierbij wordt altijd gezocht naar een goede match tussen vrijwilliger en hulpvrager.  Iedere hulpvraag vergt andere specifieke vaardigheden. Daarom is belangrijk dat de dorpsondersteuner op een breed veld vrijwilligers kan terugvallen. Zo komt er altijd een oplosssing.

Met wie werken we samen?

Als Stichting Dorpsondersteuning Zuid werken we, voor onze hulpvragers, regelmatig samen met professionele hulpverleners op diverse vlakken. Afhankelijk van de hulpvraag die we ontvangen hebben schakelen we de zorg van bijvoorbeeld de huisarts, maatschappelijk werk, financiële deskundigen of een andere professionele zorgverlener in om de hulpvrager zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Hoe werken we samen?

Specialistische zorg kan altijd het beste door een professionele hulpverlener uitgevoerd worden. Wij verwijzen dan ook graag door naar een professional in ons brede netwerk. Dat netwerk bestaat uit onder andere huisartsen, thuiszorg, maatschappelijk werk, taalwerkers, advocaten, fysiotherapeuten, financiële deskundigen, en nog vele anderen.

Wanneer werken we samen?

Als een hulpvraag te complex is om door vrijwilligers van Dorpsondersteuning Zuid op te lossen, schakelen we graag de hulp van één of meerdere professionele zorgverleners in. In overleg met de hulpvrager verzorgt de professionele zorgverlener de specifieke zorg en ondersteuning die nodig is om de hulpvraag op te lossen. Hierbij zoeken we altijd naar een goed match tussen hulpvrager en hulpverlener.